torsdag 17. mai 2012

Bjørnebær-Ostekake-Brownie / Blackberry Cheesecake Brownie

LIKE KAKEMILLA ON FACEBOOK HERE

English version along with Norwegian
Norsk: (English below) Dette er kaka si skal jeg si dere!!! Noe så innmari god!! Browniebunn, ostekake og bjørnebærkrem på toppen!!! Det var iallefall den perfekte bursdagskaka for min del i år og det blir ikke siste gangen jeg lager den!!! Denne geniale oppskrifen er hentet fra The Hummingbird Bakery Cookbook. Originalt er den uten Baileys og med bringebær istedenfor bjørnebær, men jeg gjorde den litt personlig jeg da (kan jo liksom aldri la en oppskrift være helt i fred) 
English: This is THE cake!!! So incredibly good!!! Browniebase and cheesecake topped with blackberrycream!!! It was the perfect birthday cake for me this year and it won't be the last time I make it!! The recipe is from The Hummingbird Bakery Cookbook. Originally it is without Baileys and with raspberries instead of blackberries, but I made this one a litte personal (can't ever leave a recipe alone)

INGREDIENSER / INGREDIENTS
Browniebunn / Brownie-layer
200 g mørk sjokolade, hakket / 200 g dark chocolate, chopped (7 oz)
200 g smør, romtemperert / 200 g butteroom temperature (7 oz)
250 g melis / 250 g icing sugar (8.8 oz)
3 egg, romtempererte / 3 eggs at room temperature
110 g hvetemel / 110 g plain flour (3.8 oz)
3 ss Baileys (kan sløyfes) / 3 tbsp Baileys (optional)
Ostekake-lag / Cheesecake-layer
400 g kremost(f.eks. Philadelphia)/400g cream cheese (e.g. Philadelphia) (14oz)
150 g melis / 150 g icing sugar (5.3 oz)
1/2 ts vaniljeekstrakt / 1/2 tsp vanilla extract
2 egg, romtempererte / 2 eggs at room temperature
Kremtopping / Cream Topping
3 dl kremfløte / 300 ml whipping cream (1 1/4 cup)
100 g melis / 100 g icing sugar (3.5 oz)
*150 g bjørnebær  / **150 g blackberries (5.3 oz)
*du kan bruke ferske eller frosne og bruke bringebær hvis du heller vil.
**You can use fresh or frozen and use raspberries instead



FREMGANGSMÅTE / METHOD
Norsk: (English below)
Browniebunnen
(Se steg-for-steg bilder under).
Smør en liten langpanne (ca. 20x30 cm) og ha i bakepapir.
Ha sjokoladen i en bolle og sett den over en kjele med varmt vann. La smelte.
Ha mykt smør og melis i en bolle og pisk til hvit smørkrem med en elektrisk mikser.
Tilsett eggene, ett av gangen og bland godt mellom hvert egg. Ikke miks for mer enn nødvendig.Tilsett melet gradvis, og bland mellom hver gang til du får en myk blanding. Tilsett til slutt den smeltede sjokoladen (og evt. Baileys) og bland godt før du har den i formen. Glatt over med en slikkepott e.l. og sett formen til side mens du starter ostekakelaget.
Ostekakelaget
Ha Philadelphiaost, melis og vaniljeekstrakt i en bolle og bland med en elektrisk mikser til du får en tykk og myk blanding. Tilsett ett egg om gangen og bland godt mellom hvert egg. Øk hastigheten litt slik at du får en lett og luftig blanding, men den må ikke røres for lenge heller for da kan blandingen skille seg. Hell blandingen over browniedeigen og glatt over med en slikkepott e.l.
Stek på midterste rille ved 170 grader i 30-40 minutter til kaken er fast på toppen og lyst gyllen i kantene. La kaken avkjøles helt, dekk til og sett den i kjøleskapet i minst 2 timer, eller helst over natten.
Bjørnebærkrem
Tin bærene om du bruker frosne. Pisk krem av kremfløte og melis. Tilsett så bærene og bland godt til du får en myk og luftig krem. Smør kremen over den avkjølte kaken og la stå kaldt frem til servering.
 

English:
For the Brownie-base
(See step-by-step pictures below).
Butter and line a baking tin (approx. 20x30 cm or 8"x12")
Put the chocolate in a bowl over a kettle of warm water and let the chocolate melt.
Put the softened butter and icing sugar in a bowl and beat well using an electric mixer until well incorporated.
Add the eggs, one at a time and beat well between each egg, however, do not mix more than absolutely necessary. Add the flour gradually and mix well after each addition until you get a smooth mixture.
Add the melted chocolate (and Baileys if you are using it) and mix well before pouring it into the prepared tin. Smooth over with a palette knife and set aside while you make the cheesecake layer.
For the Cheesecake layer
Put the Philadelphia cheese, icing sugar and vanilla extract in a bowl and mix well using an electric mixer until thick and smooth. Add one egg at a time and mix well between each addition. Increase the speed a little until you get a light and fluffy mixture but take care not to beat too long, otherwise the cheese may split. Pour the mixture over the brownie-mixture and smoot over using a palette knife. Bake on the middle rack at 170 degrees Celcius (340 degrees Fahrenheit) for 30-40 minutes until firm to the touch and light golden around the edges. Leave to cool completely, then cover and put in the fridge at least 2 hours or preferably overnight.
For the Blackberry Cream
Defrost the berries (if you are using frozen). Put whipping cream and icing sugar in a bowl and beat until quite stiff. Add the berries and mix again until well incorporated. It is not supposed to be completely stiff, just thick and smooth. Spread the cream over the chilled cake and keep refrigerated until serving

BROWNIEDEIG / BROWNIE BATTER

OSTEKAKELAG / CHEESECAKE LAYER


BJØRNEBÆRKREM / BLACKBERRY-CREAM

Og da gjenstår det bare å forberede seg på ren nytelse!!!!
And then the only thing remaining is to prepare for pure indulgence!!!!



2 kommentarer:

  1. WOW den må prøves!!!!
    Takk for oppskrift.
    Karen :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei Karen! :)
      Ja det synes jeg absolutt du burde gjøre! Denne er skikkelig digg!!! Har ikke laget den siden bursdagen min i fjor selv så nå er det snart på tide tror jeg! Nammis er den! Skriv og si hva du synes etter at du har prøvd den da!!!
      Hilsen Camilla :)

      Slett

Veldig hyggelige med tilbakemeldinger, evt. spørsmål vedrørende oppskriftene eller hvis du har noen råd og tips til meg! / I would appreciate feedback, questions about the recipes or if you have any advise for me!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...