mandag 18. juni 2012

Baklava Muffins / Baklava Cupcakes

LIKE KAKEMILLA ON FACEBOOK HERE

English version below
Norsk: (English below) Mange av dere skal kanskje på ferie til Hellas i sommer? Ellers så har dere kanskje vært her på ferie en eller annen gang? Sjansen er jo også at du har smakt Baklava? (oppskrift HER) Liker du det? Det gjør iallefall vi her i huset!!! Eneste problemet med den er at du må PLANLEGGE! Altså, du må lage den DAGEN FØR den kan spises....og det kan bli kinkig når fysingen på baklava blir overhengende stor sånn helt plutselig....HER HAR DU REDNINGEN!!!!! Disse tar under en time å lage og de smaker helt nydelig varme rett fra ovnen. (Jeg klarte iallefall ikke å vente til de var avkjølte med å smake!) De er helt klart aller best samme dagen de er bakt men ingenting i veien for å spise de dagen etter heller....hvis det er noen igjen da
English: Many of you might be going on holiday to Greece this sumer? Or maybe you've been holidaying here at some point? The chance is there that you've tried Baklava? (recipe HERE) Do you like it? In my household we do!!! Only problem is that you need to PLAN IT! You need to make it the DAY BEFORE you are going to eat it....and that might be tricky when the urgent need for baklava rise all of a sudden....HERE IS THE SOLUTION!!!!! These take less than an hour to make and taste delicious hot from the oven. (I certainly couldn't wait to taste them until they had cooled down!) They are definetely best the same day you've made them, but it's nothing wrong in eating them the day after either....if there are any left then that is)

INGREDIENSER (12 stk) /INGREDIENTS (makes 12)
Til fyllet / For the filling
100 g valnøtter , grovhakket / 100 g walnuts, roughly chopped (3.5 oz)
80 g demerarasukker / 80 g demerarasugar (2.8 oz)
1,5 ts kanel / 1,5 tsp cinnamon
1/4 ts nellik / 1/4 tsp ground cloves
1/4 ts ingefær / 1/4 tsp ground ginger
50 g smør, smeltet / 50 g butter, melted (1.7 oz)
Til muffinsdeigen / For the cupcake-batter
210 g mel / 210 g plain flour (7.4 oz)
2 ts bakepulver / 2 tsp bakingpowder
1/2 ts natron / 1/2 tsp bicarbonate of soda
80 g sukker / 80 g caster sugar (2.8 oz)
1 stort egg, romtemperert / 1 large egg at room temperature
50 g smør, smeltet / 50 g butter, melted (1.7 oz)
180 g gresk matyoghurt / 180 g plain Greek yoghurt (thick) (6.3 oz)
0,80 dl melk / 80 ml milk (1/3 cup)
Til toppingen / For the topping
1,20 dl flytende honning / 120 ml runny honey (1/4 cup)


FREMGANGSMÅTE / METHOD
Norsk: (English below)
Begynn med fyllet. Grovhakk valnøttene med en kniv. (Ikke bruk food processor, det skal være litt å tygge på). Bland nøttene med demerarasukker, krydder og smeltet smør i en bolle og sett til side.

For å lage muffinsdeigen tar du en annen bolle, bland sammen mel, bakepulver,natron og sukker. I en annen bolle blander du så smeltet smør, yoghurt og melk. Lag en liten fordypning i det tørre og hell i væsken og bland med en visp til så vidt blandet. Ikke rør mer enn nødvendig!

Ha 12 muffinsformer i muffinsbrett. Fyll formene 1/3 fulle med deigen og ha så en toppet teskje fyll over og dekk deretter med resten av deigen.

Stek ved 200 grader på midterste rille i 15-18 minutter til gylne. Ta ut av ovnen og ringle litt flytende honning over hver muffins mens de fremdeles er varme.

........og da gjenstår det bare å høgge innpå!!!!!

English:
Start with the filling. Using a knife, chop the walnuts roughly (do not use a food processor because you don't want them to bee too finely chopped). Mix the nuts with demerarasugar and melted butter in a bowl and set aside.

To make the muffins-dough, take another bowl and mix flour, bakingpowder, bicarb and sugar. In another bowl, mix melted butter, yoghurt and milk. Make a well in the dry ingredients, pour the liquid into this and mix gently using a spoon or whisk. Do not stir more than absolutely necessary!!

Put 12 muffinscases into the muffins tray and fill them 1/3 full. Add a spoonful of filling and then cover with the remaining muffins mixture.

Bake on the middle rack at 200 degrees Celcius (390 degrees Fahrenheit for 15-18 minutes until golden. Remove from the oven and drizzle some runny honey over each muffins while they're still hot.

.......and then one thing remains: DIG IN!!!!!


(Oppskriften er funnet i "How to be a Domestic Goddess" av Nigella Lawson) 
(This recipe is adapted from "How to be a Domestic Goddess" by Nigella Lawson

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Veldig hyggelige med tilbakemeldinger, evt. spørsmål vedrørende oppskriftene eller hvis du har noen råd og tips til meg! / I would appreciate feedback, questions about the recipes or if you have any advise for me!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...