søndag 24. juni 2012

Rom-Rosin Iskrem / Rum-Raisin Ice Cream

LIKE KAKEMILLA ON FACEBOOK HERE

English version along with Norwegian
Norsk: (English below) Dette, kjære lesere, er en skikkelig luksusdessert!!! Kremete og full av smak. Denne oppskriften har jeg fra min kjære mamma som noen ganger også lager den som iskake med nøttebunn. Helt nydelig!!! Ellers har hun lært meg at det slett ikke er nødvendig med nøttebunn og iskake.... Denne isen er helt utmerket på egen hånd! Som variasjon kan du bruke appelsinlikøren Grand Marnier istedenfor Rom. Kan anbefales!!! Ellers samme fremgangsmåte 
English: This, dear readers, is a real luxury dessert!!! Creamy and full of taste. This recipe is from my dear mother who also sometimes makes this as ice cream cake with hazelnutbase. Lovely!!! Otherwise she has taught me that it is really not necessary to make this as a cake with nutcake-base etc. This ice cream does very well on its own! As variation you may use the orange-liqueur Grand Marnier instead of Rum. Delicious!!!

INGREDIENSER / INGREDIENTS
100 g rosiner / 100 g raisins (sultanas) (3.5 oz)
0,8 -1 dl mørk rom / 80 -100 ml dark rum (appr. 1/3 cup)
3 eggeplommer, romtempererte / 3 egg yolks, at room temperature
150 g melis / 150 g icing sugar (5.3 oz)
5 dl fløte / 500 ml whipping cream (2 cups)
*1,5 ts vaniljesukker / **1,5 tsp vanillasugar 
*Bruk vaniljesukker av god kvalitet som f.eks. Tørsleffs eller Jacobs Utvalgte. Disse har sorte vaniljefrø i og nydelig smak
TIPS (N):Til variasjon fra Rom kan appelsinlikøren Grand Mariner brukes. Også helt nydelig. Ellers samme oppskrift og fremgangsmåte
**Preferably vanillasugar of good quality which contains the black vanillaseeds. This gives better taste.
TIPS (E): Rum can be substituted by the orange liqueur Grand Marnier. Lovely! Same recipe and method.


FREMGANGSMÅTE / METHOD
Norsk: (English below)
(Se steg-for-steg bilder under) Start med rosinene kvelden før du lager isen. Ha rosiner i en liten bolle med lokk og hell rom (eller Grand Marnier) over. Rør godt rundt og dekk med lokket. La stå natten over. Rør rundt eller rist boksen innimellom.
Ha fløten i en bolle og tilsett vaniljesukker. Pisk krem.
I en annen bolle piskes eggeplommer og melis til tykk eggedosis.
Hell eggedosisen over i kremen og bland godt med mikseren til du får en jevn blanding.
Ha så i de romtrukne rosinene og bland godt igjen.
Hell blandingen over i en bolle med lokk og frys ned. Isen er klar etter ca. 5-6 timer, eller iallefall dagen etter. (Jeg tok ikke tiden, men måtte jo smake på herligheten dagen etter og da var den klar ja....).
P.S. Ofte når man lager hjemmelaget iskrem bør man røre en gang i timen eller så for å unngå dannelse av iskrystaller, det trengs ikke med denne men selvsagt skader det ikke å gjøre det heller. Du kan også bruke iskremmaskin hvis du har det.
English:(See step-by-step pictures below) Start with the raisins the day before you are making the ice cream. Put the raisins in a smallish bowl (with a lid). Pour the rum (or Grand Marnier) over, mix well and cover with the lid. Leave to soak overnight. Stir or shake the box a few times.
Pour the cream in a mixing bowl and add the vanilla sugar. Using an electric mixer, whip until soft peaks form. In another bowl, beat eggyolks and icing sugar until thick and smooth. Pour the egg-mixture into the whipped cream and mix with your electric mixer until well incorporated. Add the rum-soaked raisins and mix well again. Pour the mixture into a bowl with a lid and put in the deepfreezer. The ice cream is ready after approx. 5-6 hours, or at least the next day (I didn't check the time, but had to taste the next day and then it was ready....)
P.S. Often, when making homemade ice cream it is necessary to stir once in a while during the freezing period in order to avoid crystalization. However, there is no need to do that with this one although it wouldn't hurt either. You can also use an ice cream machin of course.
Bløtlegg rosinene i Rom eller Grand Marnier natten over 
Soak the raisins in Rum or Grand Mariner overnight
Pisk krem av fløten / Whip cream
Pisk eggedosis / Whip the egg yolks with icing sugar
Bland krem og eggedosis / Mix whipped cream and egg-mixture
Tilsett rosinene / Add the raisins
Bland godt / Mix well
Klar for nedfrysing.....Klarer du å vente??  / Ready for freezing....Can you wait??

ENJOY!!!!!!!!!!!!!!!!!

4 kommentarer:

  1. Nydelig, kan anbefales, men det er ikke hverdagsis dette.

    SvarSlett
  2. Nei, som sagt er dette en skikkelig luksusdessert!! Hvem hvem har sagt at man ikke skal unne seg litt luksus i hverdagen?? ;)

    SvarSlett
  3. oooh, rom og rosin er en dødelig kombinasjon! Før fikk man kjøpt rom-rosinost her i norge, men nå må jeg til sverige for å finne det :( Snufs. Denne isen ser dog ut som et perfekt substitutt! Takk! :D mm!!

    SvarSlett
  4. Rom-Rosin ost!!! Det hørtes interessant ut!!! (Og jeg som elsker ost...) MEN - denne isen er bare så nammenam, problemet er bare å stoppe når man først har satt igang. OH WELL......:)

    SvarSlett

Veldig hyggelige med tilbakemeldinger, evt. spørsmål vedrørende oppskriftene eller hvis du har noen råd og tips til meg! / I would appreciate feedback, questions about the recipes or if you have any advise for me!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...