torsdag 20. september 2012

Spinat- og Feta Pai / Spinach- & Feta Pie

LIKE-KAKEMILLA-ON-FACEBOOK

English version along with Norwegian
Norsk (English below)
Spinat i alle varianter er godt!!!! Også så sunt a'gitt! Skipper'n var virkelig inne på noe.....Her har du en nydelig spinatpai med masse fetaost, pakket inn i butterdeig. Nydelig som lunsj, middag, smårett, nistemat, piknik, ja egentlig er den helt grei å spise hele døgnet, varm, lunken eller kald. Den holder seg et par dager i kjøleskapet men du kan også fryse den ned i biter. (Trykk HER for oppskrift på Spinat og Feta Frittata uten butterdeig).
English:
Spinach in all varieties is nice!!!!! And healthy too! Popeye really had something going there.....Here is a lovely spinach pie with loads of feta cheese, wrapped in pastry. Delicous for lunch, dinner, snack, picnic, yes, good any time of the day coming to think of it, warm, lukewarm or cold.  It keeps in the fridge for a couple of days but you can also freeze it in portions. (Press HERE for recipe for Spinach- & Feta Frittata, without pastry).

INGREDIENSER / INGREDIENTS
(Til form ca. 37x24 cm / For tray ca. 37x24 cm)
*2 flak butterdeig (tint) / *2 sheets pastry (defrosted)
*(2 x 350 g flak (ca. 37x25 cm) / *2 x 350 g sheets (ca 37x25 cm))
500 g spinat, frisk eller frossen / 500 g spinach, fresh or frozen
1 stor el. 2 små vårløk / 1 large or 2 small spring onions
Frisk fennikel (ca. 20 g) / Fresh fennel (ca. 20 g)
**250-400 g gresk!!! Fetaost / **250-400 g Greek!!! Feta cheese
200 g gresk matyoghurt / 200 g Greek yoghurt
Nykvernet sort pepper / freshly ground black pepper
1 egg og 0,3 dl melk til pensling / 1 egg and 30 ml milk for brushing
** Jeg brukte 400 g men du kan bruke litt mindre, smakssak / ** I used 400 g in this but you can use a little less, it's a matter of taste
FREMGANGSMÅTE / METHOD
Norsk (English below)
Tin butterdeigen. Hvis du bruker frossen spinat, tin den og klem ut vannet. Bruker du fersk spinat, grovhakkes denne. Finsnitt vårløk og fennikel og bland med spinaten. Smuldre fetaosten og bland dette godt i (og du - gjør meg en tjeneste og få tak i GRESK fetaost....) Bland til slutt i yoghurt og pepper. Smør en ildfast form og legg i den ene butterdeigplata. (Skjær vekk overflødig deig) Smør spinatblandingen jevnt over og legg så over den andre butterdeigplata. (Du kan bruke strimler av ekstra deig og legge langs sidene, bare godt med ekstra skorpe). Skjær i ruter med en skarp kniv og pensle over egg-og melkeblandingen. (Se steg-for-steg bilder under). Stek på nest nederste rille ved 190 grader i ca. 30 - 40 minutter til butterdeigen er gyllen. La den hvile i ca. 10-15 minutter før du deler i biter og serverer. ENJOY!!
English:
Defrost the pastry. If you use frozen spinach, defrost it and squeeze out excess water. If you use fresh spinach, chop it roughly. Finely chop spring onion and fennel and mix this with the spinach. Crumble the feta cheese (and please, do me a favour and use real GREEK feta cheese....) Finally, add the yoghurt and pepper and mix very well. Butter an ovenproof dish and cover the bottom with a sheet of pastry (cut away excess pastry). Spread the spinach-mixture evenly over and cover with the other pastry sheet. (Now you can use the excess pastry and make a crust around the edges). Using a sharp knife, cut into squares and pour the egg- and milk mixture over, brushing it out evenly. (See step-by-step pictures below) Bake on the second lowest rack of the oven at 190 degrees celcius for approx. 30-40 minutes till the pastry is golden. Let the pie rest for approx. 10-15 minutes before you cut it into pieces and serve it. ENJOY!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Veldig hyggelige med tilbakemeldinger, evt. spørsmål vedrørende oppskriftene eller hvis du har noen råd og tips til meg! / I would appreciate feedback, questions about the recipes or if you have any advise for me!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...