tirsdag 2. oktober 2012

Black Magic & White Lies Brownies

LIKE KAKEMILLA ON FACEBOOK HERE

 English version along with Nowegian
Denne oppskriften ble blant de 5 beste ut av over 500 innstendte oppskrifter i Freia's konkurranse om "Norges Beste Sjokoladekake"! Oppskriften ble presentert i Norsk Ukeblad nr. 50/2012.
This recipe was voted one of the top 5 among over 500 recipes in the Norwegian chocolate company Freia's competition for "Norway's Best Chocolate Cake"! The recipe was subsequently presented in Norsk UkebladNo 50/2012, one of the leading weekly magazines in Norway
Norsk (English below) Ser du den brownien der? Vet du hva? Den er ENDA BEDRE enn den ser ut!!! Jeg LOVER!!!!!! Her har du en brownie helt utenom det vanlige. Bunnen består av choc-chip cookie deig (som blir crunchy etter steking)som så er dekket av et lag med Oreo-kjeks (doble!!! altså med dobbelt vaniljefyll) som så er dekket av browniedeig. MAMMA MIA!!!! Det er like greit at du baker og spiser den selv så skjønner du hva jeg mener! Denne oppskriften fant jeg på den kule bloggen HER som heter "Rolling Sin...Sweets after Dark" der den heter Lady of the Evening Brownies. Den er også kjent som Slutty Brownies. Synes begge navnene passer HELT utmerket! Men for meg er disse browniene ren magi (og så kan vi jo si at de hvite løgnene har med hvor mange biter du sier du har  spist å gjøre....;)
P.S. (VIKTIG!) Du bruker bare halvparten av choc-chip deigen du får av denne oppskriften til denne kaken. (Men hele brownie-deigen). Det er fordi du kan bruke den andre halvparten av choc-chip deigen og lage DISSE herlige Oreo Choc-Chip Cookiesene i tillegg siden du er i gang med å bake;)  ELLERS kan du lage Ben & Jerry's Choc-Chip Cookie Dough Ice Cream Copycat. (Scroll helt ned for oppskrift og bilde). Og vil du ikke gjøre noe av det kan du bare halvere oppskriften......
P.P.S. Jeg har her brukt en 24x24 cm form, du kan gjerne bruke en litt mindre, men ikke større)

English: See this brownie? You know what? It is EVEN BETTER than it looks!!! I PROMISE!!!!! Here is a brownie completely different to anything you've ever had! The base consists of choc-chip cookie dough (which turns crunchy after baking), this is covered by a layer of Oreo cookies (double no less!!! double layer of vanilla filling that is) which is again covered by a layer of brownie batter. MAMMA MIA!!!! It is just as well that you bake and eat it yourself in order to understand what I mean! I found this recipe on the really cool blog HERE which is called "Rolling Sin...Sweets after Dark" and there the name is Lady of the Evening Brownies. It is also known as Slutty Brownies. I think both names fit just fine! But to me - these brownies are magic (and then we can say that the white lies have to do with how many pieces you'll say you have eaten....;)
P.S. (IMPORTANT!) You will only use half of the choc-chip cookie dough for this brownie. (But all the brownie batter!) That is because you can make THESE wonderful Oreo Choc-Chip Cookies from the resmaining choc-chip cookie dough while you're at it. OR you can make Ben & Jerry's Choc-Chip Cookie Dough Ice Cream Copycat (scroll all the way down for photo and recipe). And if you don't want to do that, well then you'll just make half portion of the recipe.
P.P.S. I used a 24x24 cm (9.5") springform tin for this which I think made perfect height of the pieces, you can use a smaller one if you wish, but not bigger.

INGREDIENSER / INGREDIENTS
Choc-Chip Cookie deig / Choc-Chip Cookie Dough
200 g smør, mykt / 200 g butter, softened (7 oz)
80 g brunt sukker / 80 g brown sugar (2.8 oz)
280 g hvitt sukker / 280 g white sugar (9.8 oz)
2 store egg / 2 large eggs
2,5 ts vaniljeekstrakt / 2,5 tsp vanilla extract
320 g hvetemel / 320 g plain flour (11.3 oz)
1 ts salt / 1 tsp salt
1 ts natron / 1 tsp bicarbonate of soda
1 ts bakepulver / 1 tsp bakingpowder
100-150 g sjokoladeknapper / 100-150 g chocolate chips (4-5 oz)
Brownie-deig / Brownie-batter
150 g smør / 150 g butter (5.3 oz)
230 g farin / 230 g white sugar (8 oz)
50 g kakaopulver / 50 g cocoa powder (1.7 oz)
0,5 ts salt / 0,5 tsp salt
2 ts vaniljeekstrakt / 2 tsp vanilla extract
2 store egg / 2 large eggs
60 g hvetemel / 60 g plain flour (2 oz)
Oreo-lag / Oreo-layer
ca. 25 stk Oreo-kjeks (2 pk) / ca. 25 Oreo biscuits (2 pckgs.)

FREMGANGSMÅTE / METHOD
Norsk (English Below):
Choc-Chip deigen:
Ha mykt smør og begge sukkertypene i en bakebolle og miks til lyst og luftig med en elektrisk mikser, ca. 10 minutter. Tilsett eggene ett og ett og bland godt mellom hvert. Tilsett vaniljeessensen. Pass på å skrape ned fra sidene slik at alt blir godt blandet. Tilsett mel, salt, natron og bakepulver og bland igjen til du får en jevn deig. Rør til slutt i sjokoladeknappene og sett deigen i kjøleskapet mens du lager browniedeigen.
Browniedeigen: Smelt smøret i en kjele over medium varme. Tilsett sukkeret og kakaopulveret og bland godt med en visp. Skru av varmen. Tilsett saltet, vaniljeekstrakten og eggene og visp til godt blandet. Tilsett til slutt melet og bland godt igjen. (Husk at dette skal bare røres sammen for hånd med en visp!)
Montering:
(Se steg-for-steg bilder under). Smør formen og legg bakepapir i bunnen. Om du har laget hele porsjonen med cookie deig som i oppskriften tar du nå halvparten av denne og klemmer jevnt utover i formen. Legg så Oreo-kjeks tett i tett, så jevnt som det går, men pass på at de ikke overlapper. Det kan hende du må dele noen i halve for å få dekket skikkelig. Til slutt heller du brownie-deigen over og jevner ut med en slikkepott. Stek på midterste rille ved 180 grader i 30 minutter. La kaken avkjøle noe før du skjærer i biter og serverer enten lunkne eller helt avkjølt.


English:
For the Choc-Chip Cookie Dough:
(See step-by-step pictures below) Put the softened butter and both sugars in a baking bowl and mix until creamy for approx. 10 minutes, using an electric mixer. Add the eggs one at a time and beat well between each addition. Add the vanilla extract and mix again. Make sure you scrape down the sides of the mixing bowl in order for everything to be well incorporated. Add the flour, salt, bicarb and baking powder and mix well again until you have an even dough. Finally stir in the chocolate chips and put the bowl in the fridge while you make the brownie batter.
For the Brownie batter: In a saucepan, melt the butter over medium heat. Add the sugar and cocoa powser and mix well by hand using a whisk. Remove from the heat. Add the salt, vanilla extract and eggs and whisk continously until the eggs are combined. Lastly add the flour and continue to mix. (Remember that this is to be mixed by hand!)
Assembly: Butter and line the bottom of the baking tin. If you have made the whole portion of cookie-dough, you divide it in half and press it down evenly into the baking tin. Layer the Oreos as evenly as possible onto the cookiedough layer making sure they don't overlap. You might have to cut one or two in half to cover the whole base properly. Pour over the brownie batter and spread it out evenly using a spatula. Bake on the middle rack at 180 degrees Celcius (356 degrees Fahrenheit) for 30 minutes. Leave the brownies to cool before cutting into pieces and serving either lukewarm or chilled.
Choc-Chip Cookie Dough
Browniedeig / Brownie batter
Fordel cookie-deigen jevnt utover i formen / Press the cookie dough evenly into the tin
Dette er Double Oreo. Anbefales fordi de har mer vanilje som passer utrolig godt til all sjokoladen. Får du ikke tak i disse bruker du bare vanlige Oreos /
This is Double Oreo. Recommended because they have more vanilla cream which is scrummy with all the chocolate. If you can't find them, just use regular Oreos.

Legg Oreo-kjeks over den forstekte cookie-deigen /
Put Oreos onto the pre-baked cookie dough
Hell Brownie-deigen over / Pour over the Brownie batter
Stek som angitt ovenfor / Bake as described above
Ferdig!! / Ready!!

OH MY!!!!!!!!!!!!! DELICIOUS!!!!!!!!

HVA GJØR DU NÅ MED RESTEN AV COOKIEDEIGEN?? SE UNDER:
WHAT TO DO WITH THE REMAINING COOKIEDOUGH? SEE BELOW:
BEN & JERRY'S CHOC-CHIP COOKIE DOUGH ICE CREAM COPYCAT
INGREDIENSER (ca. 0,5 l)/ INGREDIENTS (approx. 500 ml / 2 cups)
3 eggeplommer / 3 egg yolks
1 dl sukker / 100 ml sugar (1/3 cup + 2 tbsp)
3 dl kremfløte / 300 ml whipping cream (1 1/4 cup)
*3 ts vaniljesukker / *3 tsp vanilla sugar
FREMGANGSMÅTE / METHOD
Norsk :(English below) *Bruk helst Vaniljesukker av god kvalitet med svarte vaniljefrø i. f.eks. Jacobs Utvalgte.(du kan evt. skrape ut frøene fra 2-3 vaniljestenger). Pisk tykk eggedosis av eggeplommer, sukker og vaniljesukker. I en annen bolle stivpisker du kremen. Bland så krem og eggedosis godt. Lag kuler i forskjellige størrelser av cookie-deigen og bland i is-massen. Hell over i en boks, sett i fryseren og vent 4-5 timer til klar! MMMMMMMM!!!!!!!
English: *Use Vanilla sugar of good quality where you actually see the black vanilla beans. (Alternatively you can scrape the vanilla beans out of 3 vanillapods). Put the egg yolks, sugar and vanilla sugar in a bowl and beat well for a few minutes until light and frothy. In another bowl, whisk the cream until stiff. Mix the cream with the egg-mixture. Make balls of different sizes from the cookie dough and stir this into the batter. Pour it all into a bowl, place in the freezer and wait for  4-5 hours until ready! MMMMMMMMMMMM!!!!!!!!!!
OREO CHOC-CHIP COOKIES
Norsk: (English below): Pakk en Oreo kjeks godt inn i cookie-deig. Sett på stekebrett og stek ved 200 grader på midterste rille i 8-10 minutter. (Link til full oppskrift på disse HER )
English: Wrap the Oreo cookies in the cookie dough. Place on a baking tray and bake at 200 degrees Celcius (390 degrees Fahrenheit) on the middle rack for 8-10 minutes. (Link for full recipe for these HERE )



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Veldig hyggelige med tilbakemeldinger, evt. spørsmål vedrørende oppskriftene eller hvis du har noen råd og tips til meg! / I would appreciate feedback, questions about the recipes or if you have any advise for me!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...