torsdag 8. november 2012

Kardemommekake / Cardamom Loaf

LIKE KAKEMILLA ON FACEBOOK HERE

English version along with Norwegian
Norsk: (English below)
Her har du oppskrift pa en deilig og myk formkake med nydelig smak av kardemomme. Enkel å lage og perfekt sammen med en kopp kaffe eller te eller melk eller hva du nå måtte ønske. Nydelig fersk og lunken fra ovnen men den blir faktisk bare enda bedre etter å ha stått godt innpakket i både en og to dager. I denne har jeg brukt hele kardemommefrø som jeg plukket ut av kardemommekapsler og knuste i morteren. (I Norge tror jeg du får tak i hele kardemommefrø så du slipper å plukke kapslene fra hverandre). Selvsagt kan du også bare bruke kardemommepulver (da ville jeg økt mengden til 1,5 ts) men jeg anbefaler den lille ekstra innsatsen!
English:
Here is a recipe for a delicious, soft and moist pound cake with lovely flavour of cardamom. Perfect together with a cup of coffee or tea or milk or whatever your heart desires. It is lovely fresh and lukewarm from the oven, but frankly it just gets better after a day or two (wrap it well). I have used whole cardamom pods in this which I crushed in the mortar. (Maybe you can find cardamom seeds ready in your supermarket so you don't have to pick the cardamom pods apart). Of course you can use ready ground cardamom instead (then I would have increased the quantity to 1,5 tsp) but I recommend making that little extra effort!

INGREDIENSER / INGREDIENTS
200 g usaltet smør, mykt / 200 g unsalted butter, softened (7 oz)
180 g hvetemel / 180 g plain flour (6.3 oz)
Frø fra 15 kardemommekapsler* / Seeds from 15 cardamom pods**
180 g finkornet sukker /180 g caster sugar (6.3 oz) 
3 store egg / 3 large eggs
1 ts natron / 1 tsp bicarbonate of soda
4 ss rømme eller matyoghurt / 4 tbsp sour cream or thick yoghurt
1 ts vaniljeessens / 1 tsp vanilla essence
* Tilsvarer ca. 1 ts
** Equals ca. 1 tsp.

FREMGANGSMÅTE / METHOD
Norsk (English below)
(Se steg-for-steg bilder under) Knus kardemommefrøene i en morter og ha over i en bakebolle sammen med mykt smør og sukker. Bruk en elektrisk mikser og kjør til blandingen er lys og luftig, ca. 10-15 minutter.  Tilsett ett egg av gangen, bland god mellom hvert. Pass på at du skraper ned fra sidene av bollen slik at alt kommer med. Bland hvetemel, natron og salt og sikt dette i smørblandingen. Tilsett til slutt rømme/yoghurt og vaniljeessens og bland godt. Hell deigen i en smurt og bakepaprikledd brødform (ca. 20x8cm som rommer ca. 1,5 l) og stek ved 170 grader på midterste rille i ca. 45-50 minutter. Sjekk med en tannpirker e.l. at kaken er ferdigstekt. La kaken avkjøle i formen før du skjærer i tykke skiver og serverer.

English: (See step-by-step pictures below) Crush the cardamom pods well in a mortar and put in a baking bowl together with soft butter and sugar. Using an electric mixer, cream together until light and fluffy, approx. 10-15 minutes. Add one egg at the time, mixing well between each addition, and scrape down the sides of the bowl to make sure that all the ingredients are mixed together properly. Mix flour, bicarb and salt and sift into the buttercream, mix well. In the end, add the sour cream / yoghurt and vanilla essence and mix well. Pour the batter into a buttered and lined loaf tin (approx. 20x8cm, (8"x3") which takes ca. 1,5 litre or 6 cups) and bake at 170 degrees Celcius (340 degrees Fahrenheit) on the middle rack for 45-50 minutes. Check with a baking pin that the cake is thorougly cooked. Allow to cool in the tin before cutting into thick slices and serving.


DEILIG / LOVELY

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Veldig hyggelige med tilbakemeldinger, evt. spørsmål vedrørende oppskriftene eller hvis du har noen råd og tips til meg! / I would appreciate feedback, questions about the recipes or if you have any advise for me!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...