søndag 4. november 2012

Laksefilet med Parmesantopping og Potet- og Gulrotmos / Salmon Filet with Parmesan Crust and Potato & Carrot Puree

LIKE KAKEMILLA ON FACEBOOK HERE

English version along with Norwegian
Norsk: (English below)
Jeg elsker å prøve ut nye oppskrifter som dere sikkert har skjønt nå....Jeg følger med på mange matblogger og liker en haug på Facebook og der er det mye fin inspirasjon å hente. Har i det siste oppdaget DENNE som heter The Fountain Avenue Kitchen. Der er det masse digg som jeg skal prøve ut etterhvert....(Så mange oppskrifter, så liten tid....) Da jeg så ordene "Laks" og "Parmesan" i en og samme setning var selvsagt min oppmerksomhet fanget og hjelpe meg så godt dette var! Jeg serverte det enkelt og greit med hjemmelaget potet- og gulrotstappe som var kjempegodt, men du kan jo f.eks. servere med "Tuscan Fries" (bilde under og oppskrift HER). (Parmesanmiksen i oppskriften er til et tykt lag på 2 laksefileter, du kan evt. ha et tynt lag på 4 fileter eller doble oppskriften).

English: I love trying out new recipes as you've probably understood by now....I follow many food blogs and like loads on Facebook and I find lots of inspiration that way. A few days ago I discovered THIS which is called The Fountain Avenue Kitchen. Lots of scrummy food which I'm going to try....(So many recipes, so little time....) When I saw the words "Salmon" and "Parmesan" in the same sentence my attention was caught and boy this was good! I served it with homemade potato- and carrot puree which was really tasty but another alternative is "Tuscan Fries" ( picture below and recipe HERE) (The parmesan mixture is enough for a thick layer on 2 salmon filets. You can put a thin layer on 4 filets or double the recipe).

INGREDIENSER / INGREDIENTS
2-4 laksefileter / 2-4 salmon filets
2,5 ss matyoghurt / 2,5 tbsp Greek yoghurt
2,5 ss majones / 2,5 tbsp mayonnaise
3 ss parmesanost, revet / 3 tbsp parmesan cheese, grated
1 ts Worcestershiresaus / 1 tsp Worcestershire sauce
2 ts gressløk, frisk el. tørket / 2 tsp chives, fresh or dried
Svart pepper / Black pepper


FREMGANGSMÅTE / METHOD
Norsk: (English below)
Krydre laksefiletene med salt og pepper og sett til side. Dette kan med fordel gjøres noen timer i forveien eller dagen før slik at fisken trekker til seg krydderet.
Til parmesanmiksen: (Denne kan også med fordel blandes ut litt på forhånd). Bland alle ingredienser i en bolle og rør godt. Smør utover laksefiletene og stek ved 200 grader på midterste rille i 15 minutter. Sett på grillen, flytt stekebrettet et hakk opp og la den stå ytterligere ca. 5 minutter. Server med ønsket tilbehør! (For potet-og gulrotmos kokes poteter og gulrøtter sammen til myke. Mos de og tilsett melk og smør litt og litt til passe konsitens og krydre med salt, pepper og muskat)

English:
Season the salmon filets with salt and pepper and set aside. You can do this a few hours in advance or even the day before so the fish will soak up the spices and become even more tasty.
For the parmesan-mix: (This can also be prepared in advance). Put all the ingredients in a bowl and mix well. Spread onto the fish filets and bake at 200 degrees Celcius (390 degrees Fahrenheit) on the middle rack for 15 minutes. Turn on the grill element, move the tray up one rack and leave for another 5 minutes or so. Serve with whatever your heart desires. To make potato- and carrot puree, boil potatoes and carrots until tender, mash them and add milk and butter little by little for a nice consistency and season with salt, pepper and nutmeg.   

NAM!!!! / YUM!!!!

TUSCAN FRIES HERE

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Veldig hyggelige med tilbakemeldinger, evt. spørsmål vedrørende oppskriftene eller hvis du har noen råd og tips til meg! / I would appreciate feedback, questions about the recipes or if you have any advise for me!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...