onsdag 31. oktober 2012

Laksefilet med Pikant Yoghurtsaus / Salmon Filet with Piquant Yoghurt Sauce

LIKE KAKEMILLA ON FACEBOOK HERE


English version along with Norwegian
Norsk: (English below) Vi er veldig glad i fisk av alle slag her i huset. Må ærlig innrømme at det går mest i laks eller flyndrefilet fra frossendisken. Selv om jeg bor i en fiske(lands) by på Kreta koster det skjorta å kjøpe den fersk så det blir SVÆRT sjelden.... (Er fremdeles bitter og inneslutta over at jeg ble lurt i fiskebutikken i begynnelsen jeg var her og betalte mye mer en jeg skulle men var flau for å si ifra....nok om det). Tint frossenfisk er helt flott og her har jeg laget en pikant yoghurtsaus som følge til laksen som jeg stekte i stekepanna. Den kan helt fint bakes i ovnen også og det tror jeg at jeg skal gjøre neste gang. Denne fikk en fin stekeskorpe og var helt nydelig men jeg innbiller meg at den vil være enda saftigere i ovnen. (Det er den iallefall når jeg lager den med pesto, oppskrift HER). Skal prøve så sier jeg ifra i et senere innlegg. Uansett. Som dere ser er det masse forskjellige krydder som skal til her, MEN, det er IKKE sterkt! Bare masse deilig smak! Har du lyst på en sterkere smak ja da bare tar du litt mer av hvert krydder. Eksperimenter i vei! (Sausen er nok til 3-4 porsjoner, så lag til fisk til hvor mange dere er. Jeg tipper dette er godt til hvit fisk også).
English:  We really like fish here in our house. I've got to admit that I usually make something with salmon- or solefilet from the frozen section. Even if I live in a fishing village in Crete, the fish is extremely expensive from the fish monger so it is VERY rare that I show up there. (I'm still bitter since I was ripped off right after I moved here and paid much more than I should have but was to embarrassed to say anything....anyway). Defrosted frozen fish is excellent and here I have made a piquant yoghurt sauce to go with the salmon that I fried in the pan. You can ovenbake it as well and I think I will do that next time. This had a nice crust on it but I imagine it will be even juicier from the oven. (It is when I make it with pesto, recipe  HERE). I will try and I'll let you know. Anyway. As you can see there are a lot of different spices used here, BUT, it is NOT hot! Just a lot of lovely flavours! If you want it hotter, well then just add some more of each spice. Experiment away! (The sauce is enough for 3-4 portions, so cook as much fish as you need depending on how many people you are. I bet this would go very well with white fish too).

INGREDIENSER (saus til 3-4 p.) / INGREDIENTS (sauce for 3-4 p)
Laksefilet (til antall personer) / Salmon filet (for number of people eating)
0,5 ts gurkemeie / 0,5 tsp turmeric powder
0,5 ts cayenne pepper / 0,5 tsp cayenne pepper
0,5 ts kumin / 0,5 tsp ground cumin
0,5-1 ts hver av salt og pepper / 0,5 - 1 tsp each of salt and pepper
Smør eller olje til steking / Butter or oil for frying
Saus / for the Sauce
1 ss smør eller olje / 1 tbs butter or oil
200 g gresk yoghurt (tykk) / 200 g Greek yoghurt (thick) (7 oz)
1,5 dl fløte / 150 ml cream (1/2 cup + 2 tbsp)
2 ss hvetemel / 2 tbs plain flour
1 løk, hakket / 1 onion, chopped
1 fedd hvitløk, presset / 1 clove garlic, crushed
1 ts karri / 1 tsp curry
1 ts koriander / 1 tsp ground coriander
0,5-1 ts hver av Salt og pepper / 0,5-1 tsp each of salt and pepper




FREMGANGSMÅTE / METHOD
Norsk: (English below)
Tin fisken. Bland cayennepepper, kumin, salt og pepper og krydre fisken på alle sider med dette. Sett til side. (Du kan med fordel gjøre dette noen timer i forveien slik at fisken trekker til seg krydderet enda mer). Når den skal stekes varmes smør / olje i en stekepanne og stek laksen ca. 4 minutter på hver side til gjennomstekt (alternativt kan du bake den i ovnen ved 200 grader i 15-20 min.)
For å lage sausen: Ha yoghurten i en liten bolle og tilsett hvetemel, hvitløk, karri, koriander, salt og pepper. Bland godt. Varm smør / olje i en stekepanne og fres løken til blank. Tilsett yoghurtblandingen og fløten, rør godt og la småkoke noen minutter til den tykner. Server med ris eller pasta og grønnsaker etter valg.

English: Defrost the fish. Mix the cayenne pepper, cumin, salt and pepper and season the fish on all sides. Set aside. (It is a good idea doing this a few hours in advance). When you're ready to fry it, heat the butter / oil in the frying pan and cook it approx. 4 minutes on each side until thoroughly cooked. (Alternatvely you can bake it at 200 degrees Celcius (390 degrees Fahrenheit) for 15-20 minutes).
For the sauce: Put the yoghurt in a bowl and add flour, garlic, curry, coriander, salt and pepper. Mix well. Heat butter / oil in a frying pan and saute the onion until soft. Add the yoghurt mixture and cream, stir well and let simmer for a few minutes until it thickens. Serve with rice or pasta and vegetables of choice.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Veldig hyggelige med tilbakemeldinger, evt. spørsmål vedrørende oppskriftene eller hvis du har noen råd og tips til meg! / I would appreciate feedback, questions about the recipes or if you have any advise for me!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...