torsdag 6. desember 2012

Rød Dessertsaus / Red Berries Dessert Sauce

LIKE KAKEMILLA ON FACEBOOK HERE

English version along with Norwegian
Norsk: (English below):
Her har du en enkel oppskrift på rød dessertsaus som er nydelig ved siden av riskrem til jul (oppskrift HER) men også ellers i året på f.eks iskrem, pisket krem eller hva du enn måtte ønske. Den er tar kun et par minutter å lage, la den så avkjøles helt og fiks ferdig!
English:
Here is an easy recipe for red berries dessertsauce which is delicious together with rice pudding at Christmas (recipe HERE) but also all year around with for example ice cream, whipped cream or whatever you wish. It takes only a couple of minutes to make, leave it to cool completely and ready!

INGREDIENSER (0,5 l) / INGREDIENTS (makes 500 ml)
2 dl saft (helst bringebær) / 200 ml squash concentrate (pref. raspberry)
3 dl vann / 300 ml water
1,5 ss potetmel el. maizenna / 1,5 tbs corn flour
FREMGANGSMÅTE / METHOD
Norsk: (English below)
 Ha saft, vann og potetmel/maizenna i en liten kjele og bland godt. Gi et lite oppkok, 1-2 minutter og sett til avkjøling. Strø litt sukker over for å unngå at snerk dannes. Hell i en mugge og server kjøleskapskald.
English:
Pour the squash concentrate and water in a small saucepan together with the corn flour. Mix well. Bring to the boil and let simmer for 1-2 minutes. Set aside to cool. Sprinkle a little sugar over in order to avoid "skin" forming. Pour into a jug and serve fridge-cold.

Serveringsforslag Riskrem med Rød Saus (oppskrift HER )
Serving Suggestion: Rice Pudding with Red Berries Sauce (recipe HERE )

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Veldig hyggelige med tilbakemeldinger, evt. spørsmål vedrørende oppskriftene eller hvis du har noen råd og tips til meg! / I would appreciate feedback, questions about the recipes or if you have any advise for me!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...