mandag 3. desember 2012

Sennepssild / Pickled Herring in Mustard Sauce

LIKE KAKEMILLA ON FACEBOOK HERE


Engelsk version along with Norwegian
Norsk: (English below)
Som sagt i mitt tidligere innlegg med oppskrift på Glassmestersild (HER) og Koriander og Ingefærsild (HER ) er sild i alle varianter noe av det beste jeg kan få i jula! Noe av det koseligste jeg vet er å bli bedt på "kveldsmat" - for da er det som regel sild å få! :) Alltid spennende med nye smaker men de gode gamle tradisjonelle er slett ikke å forakte og er man glad i sennep så er man det og etter å ha kikket på forskjellige oppskrifter for å kunne ha med et par varianter til det skandinaviske julebordet i morgen, satte jeg igang på kjøkkenet og eksperimenterte litt med notatblokka ved siden av meg og resultatet ble denne her som jeg ble VELDIG fornøyd med! Ingen hokus-pokus her, ikke mange ingredienser men bare nydelig smak! Synes jeg iallefall! Håper du har lyst til å prøve den!
P.S. Det trenger slett ikke være jul for å spise nedlagt sild! Mange har som tradisjon å lage det til Påske også. Etter min mening smaker det like godt hele året!

Tips: Se også oppskrifter HER på Dillsild,  HER på  Koriander- og Ingefærsild (også en av mine favoritter), HER på nydelig Glassmestersild, og HER på Sennepssild Deluxe med Rømme, Dill og Vårløk.

English:
As mentioned in my previous recipe for "Glassblower's Herring" (HERE) and Pickled Herring With Coriander & Ginger (HERE ) herring in various kinds is one of my favourite foods at Christmas! I love it when I'm invited for, what I call, "evening-food", meaning that the table is set with bread and whatever else you have in the fridge, because then there is usually herring as well! :) It is always exciting to try out new flavours, but the good old traditional ones are great and if you like mustard, you do, and after having browsed through various recipes in order to bring a couple of different ones to the Scandinavian feast tomorrow, I got cookin' in the kitchen with my notepad next to me and the result was this one which I am VERY satisfied with! No hocus-pocus, not a lot of ingredients just lovely flavour! In my opinion anyway! I hope you'll try it out!
P.S. It doesn't need to be Christmas to make pickled herring! Many has it at tradition to make it at Easter as well. In my opinion it tastes delicious all the year around!

INGREDIENSER / INGREDIENTS
3-4 kryddersildfileter / 3-4 herringfilets, vacuumpacked or in brine
Til sennepssausen / For the mustard sauce
*100 g sennep m/ sort pepper / **100 g mustard with black pepper (3.5 oz)
100 g lettmajones / 100 g low fat mayonnaise (3.5 oz)
100 g lett matyoghurt (gjerne gresk) / 100 g Greek yoghurt, low fat (3.5 oz)
1 liten løk, finhakket / 1 small onion, finely chopped
2 ss tørket dill / 2 tbsp dill, freeze-dried
1 ss sukker / 1 tbsp sugar
1/4 ts salt / 1/4 tsp salt
Ekstra pepper etter smak / Extra pepper to taste
* Eller vanlig sennep og tilsett noen runder med pepperkverna
** Or plain mustard and add some freshly ground pepper
FREMGANGSMÅTE / METHOD
Norsk: (English below)
Vann ut sildefiletene etter anvisning på pakken (eller hvis nødvendig, smak en liten bit først. Men vanner du de ikke ut så skyll iallefall av krydderet under rennende vann). Sett til side.
Lag sennepssausen ved å blande alle ingredienser til sennepssausen i en bolle. (Jeg brukte bare en gaffel). Smak til, men vær forsiktig med saltet!!. Del sildefiletene i passende biter og rør forsiktig inn i sausen. Fordel i 2 små glass eller ett stort, sett på lokk og la stå i kjøleskapet ett døgn før servering.
English:
Let the herring soak in water for a couple of hours or according to the label on the package (or taste it to see if it is necessary, it might not be, but at least rinse them under running water). Set aside.
To make the mustard sauce, put all the ingredients in a bowl and mix well. (Jeg brukte bare en gaffel). Season to taste, but be careful with the salt!! Cut the herring filets into bite size and stir them carefully into the sauce. Divide the mixture into two small jars or one large and cover tighly with a lid. Store it in the fridge overnight before serving.
OH LYKKE :-) / OH HAPPINESS! :-)



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Veldig hyggelige med tilbakemeldinger, evt. spørsmål vedrørende oppskriftene eller hvis du har noen råd og tips til meg! / I would appreciate feedback, questions about the recipes or if you have any advise for me!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...