tirsdag 9. april 2013

"Arakas Laderos" - Grønne Erter med Poteter og Gulrøtter i Tomatsaus på gresk vis / "Arakas Laderos" - Green Peas with Potatoes and Carrots in Tomato Sauce Greek Style

LIKE KAKEMILLA ON FACEBOOK HERE


English version along with Norwegian
Norsk: (English below)
Tror dere har fått med dere nå at jeg er veldig glad i vegetarmat, og her har dere igjen en herlig og megasunn rett der du bare blander alle de deilige grønnsakene, denne gangen i en ildfast form, og så gjør resten seg selv i ovnen. (Når det er sagt går det helt fint å koke denne i en kjele også, og da går det litt fortere, men personlig foretrekker jeg den ovnsbakt). Dette er rett og slett bare grønne erter, poteter og gulrøtter i tomatsaus med litt krydder (litt av hemmeligheten med den fantastiske smaken er dill!) og når jeg lager dette har vi den som kjøttfri middag, bare med litt Fetaost og gjerne litt godt brød ved siden av. Så godt, men du kan selvsagt ha det som tilbehør til kjøtt eller fisk også. Denne lager du så stor du vil, det kommer an på hvordan du skal servere den men ingredienslista under er nok til 2-3 personer som hovedrett.
P.S. Og som med alle slike retter: Den blir bare enda bedre om den får stå og godgjøre seg en stund etter at den er ferdig. Bare sørg for at det da er nok væske slik at du har saus fordi den vil tykne mer på dette viset!
P.P.S. Se også oppskrift HER på en liknende gryte med grønne bønner!
English:
I believe you have understood by now that I love vegetarian food, and here is a wonderful and mega-healthy dish where you just mix all the lovely vegetables, this time in an ovenproof dish, and then it makes itself in the oven. (That said, you can also boil this in a saucepan, that way it takes less time, but personally I prefer it ovenbaked). This is simply green peas, potatoes and carrots in tomato sauce with some herbs and spices (the secret is dill!) and when I make it we have it as a meatless dinner, just with a little Feta cheese and some fresh bread on the side. So yummy, but of course you can serve it as a side dish to meat or fish. You make as big a portion as you want, depending on how you are serving it, but the measurements below is enough as a main dish for 2-3 persons.
P.S. And as with all dishes like this: It just gets better if you let it rest for a while before serving! Just make sure that it is enough liquid so you still have sauce since it will thicken more while standing!
P.P.S. Se also recipe HERE for a similar dish with green beans!

INGREDIENSER / INGREDIENTS
400-500 g grønne erter, frosne / 400-500 g green peas, frozen (14 oz)
3-4 poteter, (kommer an på str.) / 3-4 poteter (dep. on size)
3-4 gulrøtter (kommer an på str.) / 3-4 carrots (dep. on size)
1 stor løk / 1 large onion
*5-6 godt modne tomater, knuste / **5-6 well ripe tomatoes, crushed
4-5 dl vann / 400-500 ml water (appr. 2 cups)
1 grønnsaksbuljongterning / 1 vegetable stock cube
2 ss olivenolje / 2 tbsp olive oil
3 ts tørket dill el. en bunt frisk / 3 tsp dried dill or 1 bunch fresh
Salt og pepper / Salt and pepper
*Du kan også bruke tykk tomatjuice istedenfor friske tomater.
**You can also use thick tomato juice (passata) instead of fresh tomatoes.
Til servering / For serving
Fetaost / Feta cheese
Ferskt brød / Fresh bread
 
FREMGANGSMATE / METHOD
Norsk: (English below)
Ha ertene, poteter skåret i 4-6 biter, gulrøtter i staver og finhakket løk i en ildfast form. Knus tomatene i en food processor og hell over. Kok opp vannet og la buljongterningen oppløses i vannet før du heller det over sammen med littegrann olivenolje. (2 ss olje er mer enn nok, men du må du gjerne tilsette mer om du vil). Tilsett tørket dill (eller frisk finhakket dill), salt og pepper og bland godt. Stek på midterste rille ved 220 grader Celcius i 1-1,5 time. Sjekk innimellom, og rør litt rundt. Tilsett evt. litt mer vann om nødvendig, for det er veldig godt at det er en del saus! Du kan gjerne dekke med aluminiumsfolie og la stå i avslått ovn en stund før servering!
English:
Put peas, potatoes cut into 4-6 pieces, carrots cut into sticks and finely chopped onion in an ovenproof dish. Blitz the tomatoes in a food processor and pour over. Bring the water to the boil and let the stock cube dissolve in this before you pour it over the vegetables together with a little olive oil. (2 tbsp oil is more than enough, but feel free to add more if you want). Add dried dill (or finely chopped fresh dill), salt and pepper and mix well. Bake on the middle rack at 220 degrees Celcius (430 degrees Fahrenheit) for 1-1.5 hours. Check from time to time, and give it a little stir. Add a little more water if necessary because it is very good with a quite a bit of sauce! When it is ready you can cover with tin-foil and let it rest in the cooling oven for a while before serving.

Klar til steking / Ready for baking
Ferdig!! / Ready!!

SÅ GODT! SÅ ENKELT! SÅ SUNT!
SO GOOD! SO EASY! SO HEALTHY!

2 kommentarer:

  1. Svar
    1. Hi Enrique!
      Wonderful! Hope you will make it and that you'll enjoy it! I have more recipes of the same "category" so please browse through the blog fore more ideas and I hope you also find other things you like here! :)
      Thank you so much for your kind comment! :)
      Best regards, Camilla

      Slett

Veldig hyggelige med tilbakemeldinger, evt. spørsmål vedrørende oppskriftene eller hvis du har noen råd og tips til meg! / I would appreciate feedback, questions about the recipes or if you have any advise for me!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...