onsdag 13. november 2013

"Caponata" Grønnsakssaute på Siciliansk Vis / "Caponata" - Vegetable Saute Sicilian Style

LIKE KAKEMILLA ON FACEBOOK HERE

 English version along with Norwegian
Norsk: (English below) Jeg har skikkelig sansen for Gordon Ramsay og etter å ha sett flere av programmene hans av forskjellige slag måtte jeg jo bare anskaffe meg noen av kokebøkene hans, bl.a. "Fast Food", som er spekkfull av herlige oppskrifter på sunn og god mat som ikke tar all verdens av tid å lage. Skulle ha besk her en kveld og ville lage en av mine favorittretter Kyllingfilet med Parmesan - og Artisjokklokk (oppskrift HER) og var på jakt etter ideer for en grønnsaksrett å servere ved siden av. Bladde gjennom ovennevnte kokebok og syntes denne her så nydelig ut. Gjorde noen egne småjusteringer av originaloppskriften (som vanlig) og resultatet ble.......Mmmmmm.....Dette her kommer garantert til å bli en gjenganger her i huset. Nydelige smaker og ikke vanskelig eller tidkrevende. Passer som en egen vegetarrett eller som tilbehør til kjøtt eller fisk. Gleder meg allerede til helgen da jeg skal lage den igjen....
Denne oppskriften passer til ca. 6 personer som tilbehør eller 4 personer som hovedrett.
English: I do like Gordon Ramsay and after having seen many of his programs I just had to get some of his cookbooks, for example "Fast Food", which is loaded with excellent recipes for delicious and healthy food which don't take ages to make. I had guests coming over for dinner the other night and wanted to Cook one of my favourite dishes, Parmesan- and Artichoke crusted Chicken Filet (recipe HERE) and was searching for ideas for a vegetable dish to serve on the side. I had a look through the aforementioned cookbook and thought that this one looked lovely. I made  a few personal adjustments (as usual) and the result was......Mmmmmmm......I'll be making this over and over again for sure. Great flavours, easy and quick to make. It can be served as  a vegetarian dish on its own or as a side dish to meat or fish. I'm looking forward to this weekend when I'll be cooking it again for friends coming over....This recipe serves about 6 persons as a side dish or 4 persons as a main dish.
  
INGREDIENSER / INGREDIENTS
1 stor aubergine / 1 large eggplant
1 stor løk / 1 large onion
4 stilker selleri / 4 celery stalks
1 stor rød paprika / 1 large red pepper
5 store tomater / 5 large tomatoes
2 zucchini / 2 squash (zucchini)
4 kløfter hvitløk / 4 cloves garlic
100 g grønne oliven / 100 g green olives
50 g kapers / 50 g capers
1 neve frisk basilikum / 1 handful fresh basil
4-5 ss olivenolje / 3-5 tbsp olive oil
1,5 ss rødvinseddik / 1,5 tbsp red wine vinegar
1 ss balsamicoeddik / 1 ss balsamic vinegar
2 ss sukker / 2 tbsp sugar
50 g ristede pinjekjerner / 50 g roasted pine seeds
Salt og sort pepper / Salt and black pepper


FREMGANGSMÅTE / METHOD
Norsk: (English below)
Forbered først alle grønnsakene: Vask godt og tørk av. Finhakk løk og hvitløk. Skjær aubergine og squash i terninger og selleri, paprika og oliven i små biter. Kok opp vann i en stor kjele, ha tomatene i og la de ligge i det varme vannet i ett minutts tid før du tar de ut og fjerner skinnet og grovhakker.
Varm olivenolje i en stor teflonbelagt stekepanne og surr løk, aubergine, squash, selleri og paprika med litt salt og pepper over høy varme i ca. 5 minutter. Rør rundt innimellom. Tilsett så grovhakkede tomater sammen med hvitløk, sukker, rødvinseddik, oliven og kapers, bland godt og la surre videre over høy varme i 8-10 minutter. Rør rundt innimellom. Tilsett tilslutt balsamicoeddik, smak til med salt og pepper og ha herligheten over på et serveringsfat eller bolle. Strø over litt frisk basilikum og ristede pinjekjerner og server. GLED DEG!!!!
P.S. Det gjør absolutt ingenting om du lar retten stå og godgjøre seg over veldig svak varme i en 20-minutters tid etter at den er ferdig. Det gjør den om mulig enda bedre. Restene (om det er noe igjen) er også helt nydelige oppvarmet neste dag.
English:
Firstly prepare all the vegetable by washing and drying them well. Finely chop onions and garlic. Cut aubergine and squash/zucchini into bite-sized chunks and celery, paprika and olives into small pieces. Bring water to the boil in a large saucepan and drop the tomatoes into the hot water for about a minute before removing, peeling and roughly chopping them.
Heat the olive oil in a deep non-stick frying pan and saute the onion, aubergine, squash/zucchini, celery, paprika, some salt and pepper over high heat for about 5 minutes. Stir occasionally. Add the tomatoes together with garlic, sugar, red wine vinegar, olives and capers, mix well and let saute for another 8-10 minutes over high heat, still stirring occasionally. Finally add the balsamic vinegar, season to taste and transfer to a serving dish before sprinkling over some fresh basil and roasted pine seeds. ENJOY!!!
P.S. If you have time it is not a bad idea to let it stand over very low heat for about 20 minutes after it is ready, it just makes it better in my opinion. Re-heated leftovers (if any) is brilliant the day after as well.
 
 
 
 
 
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Veldig hyggelige med tilbakemeldinger, evt. spørsmål vedrørende oppskriftene eller hvis du har noen råd og tips til meg! / I would appreciate feedback, questions about the recipes or if you have any advise for me!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...